Artsenpraktijk Hooglede

Maak nu je afspraak

Artsenpraktijk Hooglede

Wij zijn een groeiende huisartsenpraktijk in het centrum van Hooglede. Met een team van meerdere huisartsen staan wij klaar voor uw vragen en problemen. We streven er naar om steeds de beste zorgen te kunnen bieden voor iedere patiënt. Heb je een medisch (of een ander) probleem? Dan is je huisdokter steeds het eerste aanspreekpunt. 

Kijk gerust eens rond op onze website om meer over ons te weten te komen. U kunt via onze website ook rechtsreeks een afspraak maken voor een consultatie. Contacteert u ons liever op een andere manier? Dan vindt u onze contactgegevens ook hier terug. 

MAART: Internationale maand van de strijd tegen dikkedarmkanker!

In oktober 2013 startte de Vlaamse overheid met een Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker. Het onderzoek spoort alle mannen en vrouwen van 50 tot en met 74 jaar aan om elke twee jaar een stoelgangtest te doen. Een laboratorium onderzoekt of je stoelgangstaal bloedsporen bevat. Te veel bloed in de stoelgang kan wijzen op dikkedarmkanker of poliepen, dit zijn de voorlopers van dikkedarmkanker.

Dikkedarmkanker ontstaat heel langzaam. Bovendien kunnen poliepen worden opgespoord en verwijderd voordat er kankercellen worden gevormd. Daardoor is dikkedarmkanker één van de ziekten die in aanmerking komen voor een bevolkingsonderzoek.

Vroege opsporing heeft enkele belangrijke voordelen: doordat de ziekte of het risico erop eerder worden vastgesteld, kunnen verwikkelingen of een (zwaardere) behandeling worden vermeden en is de kans op volledige genezing groter.

RELATIEVE PATIËNTENSTOP

Beste patiënten,

Wij willen u graag op de hoogte stellen van een belangrijke ontwikkeling met betrekking tot onze medische dienstverlening.

Na zorgvuldige overweging en in lijn met onze toewijding aan de kwaliteit van zorg, hebben we besloten om de huidige patiëntenstop verder te verlengen voor mensen die niet woonachtig zijn in postcode 8830.

We begrijpen dat dit mogelijk tot enige teleurstelling kan leiden.

We willen u bedanken voor uw begrip en geduld tijdens deze periode. We doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat iedereen de zorg krijgt die ze nodig hebben.

Mvg,

Het voltallige team van de artsenpraktijk Hooglede

Team in de kijker: Diëtisten

 • Lieselot is diëtiste, kindereetcoach en erkend diabeteseducator. U kunt bij haar terecht voor info over voeding, begeleiding bij gewichtsproblemen, diabetes, verhoogde cholesterol en bloeddruk. Ze is eveneens gespecialiseerd in begeleiding van baby’s en kinderen. Als je als ouder vragen hebt over het eetpatroon van uw kind, een moeilijke en selectieve eter thuis hebt, een voedselallergie merkt bij uw baby, neem dan gerust contact op en dan bekijkt Lieselot of ze jullie kan verder helpen.
 • Delphine is diëtiste, kindereetcoach en diabeteseducator in opleiding. Delphine staat jullie bij om te leren over voeding, jullie te helpen als er vragen zijn omtrent over- of ondergewicht, diabetes, verhoogde cholesterol en bloeddrukproblemen. Voor begeleiding van mensen die last hebben van het prikkelbare darm syndroom en vervolgens tijdelijk een FODMAP dieet dienen te volgen, kan je zeker een afspraak maken bij Delphine. 
 • Een opstartconsult duurt ong. 60 minuten en kost 65 euro. Een vervolgconsult duurt ong. 30 minuten en kost 40 euro. Er kan ook gekozen worden voor een traject van 6 beurten. Dit komt neer op 210 euro i.p.v. 240 euro. Via de mutualiteit kan er een terugbetaling bekomen worden. Dit varieert ngl. de mutualiteit waarbij u bent aangesloten en of u al dan niet in aanmerking komt voor een voor- of zorgtraject en of u recht hebt op een verhoogde tegemoetkoming. 
 • Via deze link kunnen jullie een afspraak inboeken: https://calendly.com/d/3jx-w92-zks

Dokter van wacht nodig? Bel 1733

Heb je een medisch probleem als je vaste dokter er niet is?

Dan bel je voortaan naar het nummer 1733. Dit nummer voor niet-dringende medische hulp wordt gekoppeld aan de lokale wachtdiensten. 

Bel enkel naar 1733 voor medische problemen die niet kunnen wachten tot het spreekuur van je eigen dokter.
Het nummer 1733 is een aan zonaal tarief getarifeerd nummer, er worden geen extra kosten aangerekend.

Snel geholpen in enkele eenvoudige stappen:

 • Bel 1733
 • Kies je taal: druk 1 voor Nederlands, 2 voor Frans, 3 voor Duits en 4 voor Engels
 • Geef je postcode in en sluit af met een hekje (#)
 • Zit je gemeente of stad in fase 1, dan word je doorverbonden met een medewerker van de wachtpost of de lokale wachtarts. Je krijgt dan een afspraak.
 • Zit je gemeente of stad in fase 2, dan word je doorverbonden met een operator in de noodcentrale. Hij stelt een aantal vragen en geeft verdere instructies, afhankelijk van je gezondheidstoestand:
  • Hij kan je aanraden om naar de wachtpost of de raadpleging van de dokter van wacht te gaan.
  • Hij kan in bepaalde gevallen een dokter van wacht naar je huis sturen.
  • Hij kan voorstellen om te wachten tot je eigen dokter consultatie houdt.
  • Als de situatie ernstig blijkt, stuurt hij een ziekenwagen.

TIPS VOOR BESCHERMING EN PREVENTIE VAN TEKENENCEFALITIS

Teken zijn bruinzwarte bloedzuigende parasieten die behoren tot de spinachtigen. Voor de ontwikkeling van een teek is er steeds een bloedmaaltijd nodig. Daarom bijt een teek zoogdieren (waarbij ook de mens), vogels en soms ook reptielen en amfibieën.

Het lichaam van een teek is rond tot ovaal en plat. Een volgezogen teek is bijna bolvormig. Het ontwikkelingsstadium en de soort bepalen de grootte van een teek. Larven (eerste levensfase v.e. teek) zijn 0,5 tot 1 millimeter groot en hebben zes poten. Nimfen en adulten zijn respectievelijk 2 tot 3,5 millimeter en 7 tot 15 millimeter groot en hebben acht poten.

Vaak voelt men de teek niet kruipen op de huid. Een teek springt niet, en laat zich ook niet uit een boom vallen.

Waar komen teken voor? 


Blog

Onze praktijk :

In 1959 startte dokter Luc Van Walleghem als solo-huisarts een praktijk in het centrum van Hooglede. Sedertdien kende de praktijk een enorme bloei waarbij momenteel 4 vaste artsen actief zijn en inzetten op opleiding van 3 HAIO’s ( huisarts in opleiding ) en multidisciplinaire samenwerking ( verpleegkundige, psycholoog, diëtiste, …). Ons voltijds secretariaat leidt alles in goede banen. Zo proberen we met een gemotiveerd dynamisch team onze patiënten te helpen.


Praktische info

Uitgelicht : Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker

We willen graag wat meer aandacht schenken aan het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Dit is nodig, want elk jaar zijn er vrouwen bij wie baarmoederhalskanker in een laat stadium ontdekt wordt. Om deze kanker tijdig op te sporen, laten vrouwen tussen 25 en 64 jaar best om de 3 jaar een uitstrijkje nemen.

Een vroege detectie biedt de beste bescherming!


Blog

Ons contacteren

U vindt ons terug in het dorpscentrum van Hooglede. U kunt ons steeds contacteren via deze gegevens. 


Contacteer ons

Geneeskunde op basis van Evidence Based Practice

Evidence Based Practice (EBP) is het gewetensvol, expliciet en oordeelkundig gebruik van het huidige beste bewijsmateriaal om beslissingen te nemen voor individuele patiënten. De praktijk van evidence-based practice impliceert het integreren van individuele klinische expertise met het beste externe bewijsmateriaal dat vanuit systematisch onderzoek beschikbaar is, in combinatie met de voorkeuren, wensen en verwachtingen van de patiënt. 

Maak uw afspraak eenvoudig online