Alles - Blog - Artsenpraktijk Hooglede

Volmacht verkiezingen

Het zal u ongetwijfeld niet ontgaan zijn dat de verkiezingen in aantocht zijn en dat we binnenkort opnieuw met zijn allen richting de stembus trekken.

Als u, of een familielid, om medische redenen niet in staat bent om op 9 juni zelf te gaan stemmen, kunt u via uw huisarts een volmacht bekomen.

Hoe gaat dit in zijn werk?

 • Neem contact op met het secretariaat & wij geven uw vraag om een volmacht te bekomen door aan uw huisarts
 • Wij bezitten de nodige formulieren, dus u hoeft ons niets te bezorgen
 • Een volmacht wordt niet doorgestuurd via mail. U heeft immers het origineel nodig in het stembureau.
 • U kunt uw volmacht komen afhalen aan het secretariaat op werkdagen tussen 7u en 19u. (zaterdag is het secretariaat gesloten)
 • Gelieve er rekening mee te houden dat we een grote hoeveelheid aanvragen moeten behandelen. Daarom vragen we ook om uw volmacht tijdig te komen afhalen. Liefst vóór 1 juni.

Voorts willen we benadrukken dat er wel degelijk een gegronde medische reden moet zijn voor het opstellen van een volmacht.  Anders zal de huisarts uw verzoek weigeren.

Alles - Blog - Artsenpraktijk Hooglede

Secretariaat gesloten op zaterdag

Wij wensen u graag te informeren dat vanaf heden het secretariaat gesloten is op zaterdag.

U kan dus op zaterdag niet langer uw attesten of voorschriften komen ophalen, of telefonisch contact opnemen.

Ons secretariaat is van maandag tot en met vrijdag open vanaf 7uur tot en met 19uur. Telefonisch zijn we iedere werkdag bereikbaar vanaf 7u30.

Als u dringend een huisarts nodig heeft tijdens het weekend, kan u contact opnemen met de wachtdienst via het nummer : 1733

Alles - Blog - Artsenpraktijk Hooglede

Team in de kijker: Diëtisten

 • Lieselot is diëtiste, kindereetcoach en erkend diabeteseducator. U kunt bij haar terecht voor info over voeding, begeleiding bij gewichtsproblemen, diabetes, verhoogde cholesterol en bloeddruk. Ze is eveneens gespecialiseerd in begeleiding van baby’s en kinderen. Als je als ouder vragen hebt over het eetpatroon van uw kind, een moeilijke en selectieve eter thuis hebt, een voedselallergie merkt bij uw baby, neem dan gerust contact op en dan bekijkt Lieselot of ze jullie kan verder helpen.
 • Delphine is diëtiste, kindereetcoach en diabeteseducator in opleiding. Delphine staat jullie bij om te leren over voeding, jullie te helpen als er vragen zijn omtrent over- of ondergewicht, diabetes, verhoogde cholesterol en bloeddrukproblemen. Voor begeleiding van mensen die last hebben van het prikkelbare darm syndroom en vervolgens tijdelijk een FODMAP dieet dienen te volgen, kan je zeker een afspraak maken bij Delphine. 
 • Een opstartconsult duurt ong. 60 minuten en kost 65 euro. Een vervolgconsult duurt ong. 30 minuten en kost 40 euro. Er kan ook gekozen worden voor een traject van 6 beurten. Dit komt neer op 210 euro i.p.v. 240 euro. Via de mutualiteit kan er een terugbetaling bekomen worden. Dit varieert ngl. de mutualiteit waarbij u bent aangesloten en of u al dan niet in aanmerking komt voor een voor- of zorgtraject en of u recht hebt op een verhoogde tegemoetkoming. 
 • Via deze link kunnen jullie een afspraak inboeken: https://calendly.com/d/3jx-w92-zks
Alles - Blog - Artsenpraktijk Hooglede

Dokter van wacht nodig? Bel 1733

Heb je een medisch probleem als je vaste dokter er niet is?

Dan bel je voortaan naar het nummer 1733. Dit nummer voor niet-dringende medische hulp wordt gekoppeld aan de lokale wachtdiensten. 

Bel enkel naar 1733 voor medische problemen die niet kunnen wachten tot het spreekuur van je eigen dokter.
Het nummer 1733 is een aan zonaal tarief getarifeerd nummer, er worden geen extra kosten aangerekend.

Snel geholpen in enkele eenvoudige stappen:

 • Bel 1733
 • Kies je taal: druk 1 voor Nederlands, 2 voor Frans, 3 voor Duits en 4 voor Engels
 • Geef je postcode in en sluit af met een hekje (#)
 • Zit je gemeente of stad in fase 1, dan word je doorverbonden met een medewerker van de wachtpost of de lokale wachtarts. Je krijgt dan een afspraak.
 • Zit je gemeente of stad in fase 2, dan word je doorverbonden met een operator in de noodcentrale. Hij stelt een aantal vragen en geeft verdere instructies, afhankelijk van je gezondheidstoestand:
  • Hij kan je aanraden om naar de wachtpost of de raadpleging van de dokter van wacht te gaan.
  • Hij kan in bepaalde gevallen een dokter van wacht naar je huis sturen.
  • Hij kan voorstellen om te wachten tot je eigen dokter consultatie houdt.
  • Als de situatie ernstig blijkt, stuurt hij een ziekenwagen.

Meer info vindt u terug op de website : www.1733.be

Alles - Blog - Artsenpraktijk Hooglede

MAART: Internationale maand van de strijd tegen dikkedarmkanker!

In oktober 2013 startte de Vlaamse overheid met een Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker. Het onderzoek spoort alle mannen en vrouwen van 50 tot en met 74 jaar aan om elke twee jaar een stoelgangtest te doen. Een laboratorium onderzoekt of je stoelgangstaal bloedsporen bevat. Te veel bloed in de stoelgang kan wijzen op dikkedarmkanker of poliepen, dit zijn de voorlopers van dikkedarmkanker.

Dikkedarmkanker ontstaat heel langzaam. Bovendien kunnen poliepen worden opgespoord en verwijderd voordat er kankercellen worden gevormd. Daardoor is dikkedarmkanker één van de ziekten die in aanmerking komen voor een bevolkingsonderzoek.

Vroege opsporing heeft enkele belangrijke voordelen: doordat de ziekte of het risico erop eerder worden vastgesteld, kunnen verwikkelingen of een (zwaardere) behandeling worden vermeden en is de kans op volledige genezing groter.

Maak uw afspraak eenvoudig online