051 20 27 40

openingsuren secretariaat
ma - vrij: 7u00 - 19u00
za: 7u00 - 11u00

Artsenpraktijk Hooglede

Maak hier je online afspraak
Hoe maak ik een online afspraak?
welkom op onze website!

Ons secretariaat staat voor u klaarbeschikbaar op:
Print alle openingsuren

Verre of exotische reis?


Via de website van het instituut voor tropische geneeskunde vind je alle nuttige informatie. (klik op "Bekijk de website")

Klik op ‘reisgeneeskunde’ en dan op ‘Zoek regio of land van bestemming op’. Er wordt advies gegeven omtrent de nodige vaccinaties en/of malaria-pillen.

Indien je extra vaccinaties en/of malaria-pillen denkt nodig te hebben maak dan een afspraak met je arts. Indien mogelijk mag je de gevonden info van de website afdrukken en meebrengen op consultatie.

Voor algemene reisinformatie kan je ook de brochure "gezond op reis" nalezen. (klik op "download artikel")

Download artikel Bekijk de website

Omwille van de nieuwe privacywetgeving (GDPR-wet) kunnen er geen voorschriften meer geschreven worden zonder consultatie. Vraag dus zeker voldoende voorschriften bij uw arts.

Consultaties kunnen altijd vooraf vastgelegd worden, maar uiteraard kunt u voor dringende zaken de dag zelf een afspraak bekomen via het secretariaat.

Op woensdag 17/10 zal het secretariaat pas vanaf 7u30 bereikbaar zijn. Onze excuses voor het ongemak.

Hoe maak ik voor de eerste keer een afspraak online?

Hoe maak ik voor de eerste keer een afspraak online?

Stap 1

Stap 1

Klik straks op het woord "hier" bovenaan de pagina, zoals op de foto

Stap 2

Stap 2

je krijgt dan het bovenstaande scherm te zien

kies voor "ik ben nog nooit op consultatie geweest in de praktijk" als je voor de eerste keer een afspraak maakt online

Stap 3

Stap 3

Je krijgt dan bovenstaand venster te zien.

Om gebruik te kunnen maken van het online afsprakensysteem, moet je akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden. 

Klik eerst op het bolletje bij "akkoord" en dan op "OK"

Stap 4

Stap 4

Op het volgende scherm moet je alle vakjes met je gegevens invullen. Kies als gebruikersnaam bvb je naam en je achternaam na elkaar. Vul op z'n minst alle vakjes met een sterretje bij in en klik dan op "OK"

Stap 5

Stap 5

- Als je een fout hebt gemaakt bij het invullen van je gegevens, of iets bent vergeten, dan krijg je hetzelfde scherm opnieuw, maar met in het rood onderaan wat je nog moet veranderen of aanvullen. 

- Als je alles goed hebt ingevuld krijg je het bovenstaande scherm, waarin al je gegevens nog eens worden samengevat. Lees alles nog eens na, en klik op "registreren" als alle gegevens juist zijn. 

Stap 6

Stap 6

Je krijgt dit scherm te zien, waarop staat dat je registratie naar ons werd verstuurd. 

Wij krijgen een mail dat je je hebt geregistreerd om het afsprakensysteem te gebruiken. Van zodra wij deze mail zien, activeren wij jouw registratie, zodat je een afspraak kan maken. 

Stap 7

Stap 7

Via het e-mailadres dat je hebt ingevuld bij je gegevens, krijg je een e-mail ter bevestiging van je registratie (zoals hierboven). Deze e-mail bevat nogmaals je gegevens die je hebt ingevuld.

Je bent nu geregistreerd. Maar om een afspraak te kunnen maken online, moet je registratie nog door ons geactiveerd worden. Wij krijgen automatisch een melding dat je je hebt geregistreerd, en wij activeren dit telkens zo snel mogelijk. 

Stap 8

Stap 8

Als wij jouw registratie hebben geactiveerd, dan krijg je opnieuw een e-mail (zoals hierboven). Daarin staan je gebruikersnaam en je paswoord om te kunnen gebruik maken van het afsprakensysteem. Houd deze mail goed bij, of noteer je gebruikersnaam en je paswoord ergens, zodat je ze niet kwijt geraakt. 

Als je deze mail hebt gekregen, kan je nu een afspraak maken. 

Stap 9

Stap 9

Ga opnieuw naar onze website en klik bovenaan terug op "hier".

Stap 10

Stap 10

Je krijgt dan het volgende scherm. Je klikt nu op "Ik ben reeds patiënt in deze praktijk".

Stap 11

Stap 11

Op het volgende scherm vink je eerst het bolletje naast "Gebruikersnaam en wachtwoord" aan, en daarna vul je de gebruikersnaam en het wachtwoord dat je via e-mail hebt gekregen in in de vakjes. 

Klik daarna op "Aanmelden"

Stap 12

Stap 12

vink op het volgende scherm het bolletje aan naast "een afspraak maken"

en klik daarna op "Doorgaan"

Stap 13

Stap 13

Op het volgende scherm kan je eerst de arts kiezen bij wie je een afspraak wilt maken door op het pijltje naast de naam te klikken en dan op de naam van een huisarts te klikken. 

Daarna vink je best het vakje "Ga onmiddellijk naar de datum met de eerst beschikbare afspraak" aan.

Om naar de volgende pagina te gaan klik je vervolgens op "Ok"

Stap 14

Stap 14

Op het volgende scherm krijg je de agenda van de gekozen huisarts te zien. De groene vakjes duiden de beschikbare momenten aan. Als je één van deze afspraken wil vastleggen dan vink je het lege vakje naast de afspraak aan (zie pijl 1).

Wil je een afspraak op een andere dag maken dan de dag waarop de agenda open staat, kan je klikken op "Wijzig datum" (zie pijl 2).

Wil je toch bij een andere arts kijken voor een afspraak, dan kan je op het pijltje naast de huisarts klikken en een andere arts selecteren (zie pijl 3).

Stap 15

Stap 15

Als je een beschikbaar afspraakmoment hebt aangevinkt, dan krijg je het volgende scherm te zien. 

Je kan in het witte vakje (pijl 1) de reden voor je afspraak vermelden door in het vakje te klikken en hierin te typen. Dit hoeft echter niet, je kan gerust dit vakje leeg laten.

Je kan eronder kiezen om een e-mail te krijgen waarin de bevestiging van je afspraak staat. Dit doe je door het vakje bij "ja" aan te vinken (pijl 2).

Je kan ook een SMS krijgen ter herinnering van je afspraak, maar hiervoor moet je wel 0,50€ betalen. Als je dit wil kan je het vakje naast "ja" aanvinken (pijl 3).

Uiteindelijk klik je op "Bevestigen" om je afspraak definitief vast te leggen (pijl 4).

Stap 16

Stap 16

Je hebt nu succesvol een afspraak kunnen maken!

Je krijgt nog het afgebeelde scherm om dit te bevestigen. Je hoeft niet op "Doorgaan" te klikken. Je mag alles nu gewoon afsluiten.